Presentation av distriktsrådsledamöterna

Bor: Hällefors sedan 2005, född i Nederländerna.

Familj: Gift med Frank Poot (aktiv i Lions), tillsammans två barn (Thirza är aktiv i LEO).

Yrkesliv: Driver tillsammans med Frank två egna företag inom produktsäkerhet och arbetsmiljö. Varit styrelsemedlem och ordförande för näringslivsföreningen och medlem i det lokala näringslivsrådet. Jobbat som legitimerad grundskolelärare i Nederländerna som i Sverige i många år.

Yrkesutbildning: Akademi för grundskolelärare i Nederländerna, Karlstad Universitet för
grundskolelärare i Sverige. Affärsutbildning. Managementutbildningar.

Lions: Medlem i Lions Club Hällefors sedan 2010. Varit klubbpresident,
medlemsordförande och zonordförande, 2:a VDG i 101 B, 2:a VDG och 1:a VDG i 101 M.
Ansvarig för klubbens promotionsbord vid större evenemang. Har gått utbildningarna för
VDG i Sverige och Chicago, ALLI, RLLI, ZO, GAT mm.

Fritidsintresse: Den nordiska naturen, promenera, åka skridskor och skidåkning. Varit domare för friidrott i många år.
Jag brinner för att aktivt jobba med välgörenhet och för människans bästa, något som har blivit en viktig del av mitt liv.
Interaktionen och samarbetet mellan Lions medlemmarna för välgörenhetens skull ligger mig varmt om hjärtat. Som distriktsguvernör i distrikt 101 M vill jag jobba för ett modernt Lions med bra kommunikation mellan alla grupper inom organisationen och inte minst för de unga medlemmarna i LEO som är en viktig del av Lions framtid.

Magda van Almenkerk

Distriktsguvenör, Lions Distrikt Mitt

Bor: På Attersta i Sevalla utanför Västerås.

Familj: Gift med Åke, har en dotter och ett barnbarn. Åke har en dotter och två barnbarn.

Lions: Medlem i Lions Club Hallstahammar. Jag har varit Lionsmedlem i åtta år, varit klubbpresident, DM general, RM general 2019, GLT och varit medlem av distriktsrådet i tidigare distrikt 101B. Jag har utöver det gått Lions ledarskapsprogram RLLI, ALLI och senast FDI som är en instruktörsutbildning för att kunna utbilda framtida ledare på olika nivåer inom Lions. 2VDG 2019–2020 och nu 1VDG.
Jag har deltagit i ett Convention, två NSR och fem riksmöten.

Privat: Född och uppvuxen i Eskilstuna men flyttade tidigt till Örebro för vidare studier. Efter slutförda studier ledde arbetet till Västerås där jag blivit kvar förutom fem år utomlands för arbete i bland annat Qatar, Malaysia och Brasilien.

Arbetslivet: Arbetat som projektledare och företagsledare i större delen av mitt yrkesverksamma liv. Förutom mitt engagemang i Lions har jag varit och är aktiv i flera styrelser.

Nyckelord: Kontinuitet, entreprenörskap och lärande ledarskap

Lena Nyquist

1:a vice distriktsguvernör, LC Halstahammar

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Namnet går här

Medlem i Lions Distriktsrådet 101 M 2020-2021

Bor: Hällefors sedan 2005, född i Nederländerna.

Familj: Gift med Magda van Almenkerk (distriktsguvernör), tillsammans två barn (Thirza är aktiv i LEO).

Yrkesliv: Civilingenjör, utbildad i maskinteknik, geoteknik, samt maskinstyrteknik. Driver tillsammans med Magda två egna företag inom produktsäkerhet och arbetsmiljö. Är rådgivare om CE-märkning av bland annat produktionsanläggningar, rörliga broar och dammluckor, medicintekniska produkter, byggprodukter och konsumentprodukter. Leder kurser inom CE-märkning och säkerhet inom arbetsmiljön. Varit sekreterare och kassör i holländska yrkesföreningen för CE-konsultar i 10 år.

Lions: Medlem i Lions Club Hällefors sedan 2009. Varit tail twister, klubbkassör i 7 år, klubbpresident, 3:e år zonordförande, snart president igen. Ansvarig för klubbens webbsida och IT. Har gått Lions utbildning för kassörer, presidenter, RLLI och ZO.

Just nu: Registeransvarig för distriktet och zonordförande i Zon 3. Som partner bistår jag DG Magda med det praktiska.

Fritidsintresse: Den nordiska naturen, öppna landskap, skridsko- och skidåkning,
teknik i största allmänhet, matlagning och att baka bröd.

Frank Poot

Registeransvarig, LC Hällefors

Bor: Bor i villa i Kungsör.

Familj: Gift med Eva-Britt och har barn och barnbarn.

Lions: Jag har varit med i Lions sedan 1992 och började som medlem i Lions Smeden i Eskilstuna, men är numera med i Lions Kungsör. Har haft flera uppdrag i klubben och är för närvarande president. Jag har varit VZO, ZO ett flertal tillfällen för zon 1 samt zon 2  i fd 101 B samt 1 och 2: vice distriktsguvernör. Verksamhetsåret 18/19 var jag distriktsguvernör för 101 B. Ett mycket roligt och spännande uppdrag. För tillfället så är jag sekreterare i Hedersrådet samt koordinator för Lions Quest samt adjungerad till styrelsen för Lions Quest Sverige. Jag har ett stort intresse för detta. Min hjärtefråga!!! Jag anser även att det är viktigt med nya medlemmar men det är lika viktigt att behålla de medlemmar man har.

Motto: ” Det ska vara kul att vara Lion” Det innebär att det gäller att skapa aktiviteter i klubbarna som stöder samarbete och glädje!

Privat: Jag är född i Mellansel i Örnsköldsviks kommun. Efter min examen till lärare så flyttade jag 1974 till Eskilstuna och fick min första tjänst på Fröslundaskolan. Ett spännande år. På fritiden tillbringar jag mycket tid hemma med familjen samt gillar att vara ute i trädgården. Så fort tillfälle ges så åker vi ut med vår husbil och besöker olika platser i vårt avlånga land. Ett annat intresse har varit att åka motorcykel men det har avtagit numera. Därimot så  är musik ett stort intresse för mig och jag har även spelat i flera band som basist.

Arbetsliv: Jag är utbildad mellanstadielärare men har arbetat som skolledare sedan 1992, bla som rektor, verksamhetschef för grundskolan samt biträdande skolchef. Jag blev pensionär 2016 men har fortsatt arbeta som skolledare. Jag sitter med i förbundsstyrelsen för Sveriges skolledarförbund och är ordförande i regionstyrelsen för Örebro län/Västmanland samt lokalavdelningen för Arboga/Kungsör av Skolledarförbundet.

Ulf Carlsson

Lions Quest koordinator, LC Kungsör

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Namnet går här

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.