Klubbarnas aktivitetsinlägg

Lions Club Kilsbergen, månadsmöte den 13/12.

Höstens sista månadsmöte den 13/12 med Luciatablå och julbord i klubblokalen Mässen, Slottsbacken, Garphyttan. Luciatablån framfördes sedavanligt av elever från Tysslinge Friskola.

LP Roland Thorstensson delade ut ett resestipendium på 2 000 kr till skolans representant.

Text o bild: Lars-Eric Jacobsson

Lions Club Arboga Lucia kröning

Lördagen den 11 december kunde Arbogas 78’e Lucia Linnea Zetterljung krönas på Stora Torget vid en av Arbogas små julmarknader. Efter kröningen åker Lucia med tärnor en rundtur i centrala Arboga med hästdragen remmalagsvagn samt eskort av Arboga kuskarnas riddare till häst. Arboga Lucia är ett mångårigt samarbete mellan Lions Club och Svenska Kyrkan samt vår lokala tidning BBl/AT. Efter kröningen väntade två Lucia konserter i Heliga Trefaldighets kyrka med ett nytt inslag, Vaccinpass kontroll vid entrén. Därefter följer en traditionell Lucia rond fast på ett annorlunda och Covid anpassat sätt hos företag och på äldreboenden under tre dagar och kvällar.

Text: Bosse Fried Bild: Kristina Eliasson

Lions Club Kilsbergen på marknad!

I går, den 27/11, deltog klubben i marknaden ”Vinter i Tysslinge”. Och vinter var det verkligen trots brist på snö. Nordanvind med -5 grader. Inte toppenförutsättningar för de utställare som stod utomhus. Vi som stod inomhus hade det betydligare behagligare.
I bildens vänsterkant står LP Roland Torstensson och pratar med en besökare. Vid vårt bord VLP Sören Andersson och bakom honom skymtar Lars Bergström.

Tema för dagen var insamling till projekt Hooyo. Vi hade till försäljning brasved, hembakade kakor, ”Hooyo” dockor och väskor och lotteri mm. Inne i caféet presenterades projektet via ett bildspel och rollup.

Text o bild: Lars-Eric Jacobsson

Lions Club Arboga firar 70 års-jubileum!

Den 1 december 1951 grundades Lionsklubben i Arboga vid stiftelsefesten på Stadskällaren – klädkod högtidsdräkt. Arbogaklubben blev den 25:e i Sverige. Initiativtagare var källarmästaren Gustav Adolf Persson på Stadskällaren som också valdes till klubbens förste president. Redan vid de första sammanträdena bestämdes även att klubbens medlemmar skulle erbjuda skjuts från stadens ”försörjningshem” så att de äldre kunde besöka sina anhörigas gravar.  Klubbens aktiviteter kom sedan slag i slag: exempelvis julgransplundring på Stora torget för barnen, slädpartier för de äldre, Lucialotteri och Luciafirandet som klubben 1953 övertog från Barnens Dag-föreningen och insamling av begagnade glasögon, något som optikern och Lionsmedlemmen Mathias Tillman startade 1962. Läs hela referaten!

Text o bild: Hans Almgren

Lions Club Karlstad/Almen

Tipspromenader 29/8 och 10/10

Nu har Karlstad/Almen haft sin andra Tipspromenad i höst. Den första var tillägnad HOOYO  29 augusti. Den andra nu i helgen 10 oktober var för VärldLions dagen och Syn. Vi fick två potentiella medlemmar på köpet.

Resultaten i pengar har varit varierande. Men vi har fått ge ut mycket information om HOOYO och SightFirst.

Längst till vänster i bild Eva Kilander, Anita Jacobson, Asta Nilsson,  Anna-Lena Bohlin 

Text
Anna-Lena Bohlin President 

Lions Club Arvika

Travlopp 28 juli
Den 28 juli hade Arvika Lions Club det stora nöjet att ha med ett lopp på denna travdag. LP Ulf och jag med hustru och hund, representerade klubben. Hästen som vann är av norskt ursprung och heter Tempranillo. Hästen erhöll ett mycket vackert hästtäcke med Lionsemblem, såklart. Körsven och ägare/tränare fick varsin Lion-statyett. En mycket trevlig och välarrangerad travdag. Bifogat bild på LP Ulf och Tempranillo med körsven och ägare/tränare.

Diabetesläger 29 juli
Klubben har den 29 juli deltagit i ett Diabetesläger för ungdomar mellan 7-14 år. Detta är ett återkommande evenemang sedan många år. Vi samarbetar med Lion Eda och Lion Forshaga. Först ut är Forshaga med en tippspromenad. Därefter Eda med skytte. Sen när alla är klara kommer höjdpunkten”? Lion Arvika bjuder på grillad hamburgare och korv med tillbehör. Detta är mycket uppskattad. Man kan väl säga att vi hade en sagolik tur med vädret. Strax före 5 kom en störtskur av absoluta värsta slaget. Sen när middagen var över och aktiviteterna började, kom den efterlänktade solen och kvällen blev fantastisk. Ett stort tack till arrangörerna att vi fick vara med.

Referat och bild
Anders Falke
Vice president

Lions Hedemora

bjuder in till en konsert till förmån för Barndiabetesfonden. 8 akter med Hedemora-musiker, streamat på Youtube. Konserten är helt gratis, men stöd gärna vår insamling till Barndiabetesfonden på swish: 123 320 0250. Alla insamlade pengar går direkt till Barndiabetesfonden!

Lions Club Kilsbergen

startade upp säsongens första motionsbingo söndagen den 2 maj. Folk kunde komma mellan klockan 10.00 – 12.00 och gå en sträcka på ca 2 km utmed Vintrosas naturstig. Start vid Handelsträdgården Tant Grön, Vintrosa.

39 stycken bingobrickor såldes, vilket är högsta antalet sedan starten 2014. Presentkort, kaffe, té och lego kar man möjlighet att få med sig hem om turen står en bi. Dessutom bjuder TantGrön på fikakupong och ICA Nära Vintrosa bjuder på 5% storköpsrabatt.

Bild och text av Lars-Eric Jacobsson, sekreterare

2021-04-13 – LC Arboga

Lions Club Arboga har liksom alla andra drabbats av pandemin med inställda fysiska möten och uteblivna intäkter från våra aktiviteter såsom Lucia firande, Julmarknad och inte minst vår krog Munken & Hönan under Medeltidsdagarna i Arboga. Vi genomförde vårt Lucia lotteri där vi sålde alla lotterna och behållningen gick till Lions Cancerforskningsfond Mellansverige.

Vi har genomfört ett antal digitala styrelsemöten med hjälp av Skype. Det har fungerat bra efter vissa inkörningsproblem men det ersätter ju inte fysiska möten.

LC Arboga har, i avsaknad på andra aktiviteter, under vintern arrangerat tipspromenader vid några lördagar i centrala Arboga med olika teman.

Vi startade på världs Lion dagen i oktober och frågorna om Hooyo. Sedan fortsatte vi i november med frågetema Diabetes, i december var temat Vinterns Högtider, i februari var temat Sport i Arboga, i mars var temat Arbogas Historia och i slutet av april kommer vi att genomföra en promenad med temat Natur. Insamlade medel har gått till Hooyo projektet, Barndiabetesfonden och Lions Cancerforsknings Fond Mellansverige Uppsala Örebro (LCFM). 

Tipspromenaderna ger inga stora intäkter men vi syns och kan informera om vår verksamhet.

Referat av Bo Fried.

Vår sekreterare och tipspromenadgeneral Hans Almgren vid start och mål platsen i november.

2021-03-28 – LC Karlstad/Almen

Klubben genomförde en tipspromenad runt Sundstajärn i centrala Karlstad söndagen den 28 mars. De tio frågorna var gjorda av Anna-Lena Bohlin. Varannan fråga handlade om Lion och varannan om Karlstad. Distriktsguvernör Magda van Almenkerk och Frank Poot besökte oss och gick en runda. Vi fick in 1 830 kronor.

Referat av Anna-Lena Bohlin.

På den ena bilden syns från vänster Majvor Andersson, Anna-Lena Bohlin, DG Magda van Almenkerk och Frank Poot. Bilden är tagen av Maria Haslid.

På den andra bilden syns från vänster Anita Jacobsson, Eva Kilander och Asta Nilsson. Bilden är tagen av Anna-Lena Bohlin.

2021-03-27 — 28 – LC Hallsberg

Lions Clubs vanliga aktiviteter för att glädja invånarna och samtidigt få intäkter till vår hjälpverksamhet är nu helt stängda under Coronapandemin. Klubbens grundaktiviteter är Vårbrasan vid Verners Backe den 30 april, Barn &ungdomsfestivalen i maj och Hallsbergsmarken i oktober förutom att ordna med Hallsberg lucia.

I helgen som gått har vår klubb gjort saker som inte direkt ger några inkomster men kan ge beröm och tacksamhet.

Nu har vi vårstädat elljusspåren i Vretstorp, Östansjö och i Hallsberg vid Stocksätter och Långängen och dessutom Ekoparken i centrum och Hässlebergsdammen under helgen (27/3-28/3)

Vi fördelade klubbmedlemmarna på olika städområden för att hålla avstånd nu under pandemin.

Vid Stocksättersspåret i Hallsberg har vi dessutom riktat upp flera av informationsskyltarna som står framför olika trädsorter.

Varför gör vi detta?
Lions är en serviceorganisation som vill föregå med gott omdöme och göra livet lättare, roligare, trivsammare för alla. Ett av Lions syften är att befrämja god samhällsanda. Det ger oss Lions även en trevlig stund ute i skogen.

Hälsar ”Städgeneralen” Hans-Olov Moberg

På bilden skall Lars-Gunnar Freij  och Tomas Jonsson samt fotografen Per-Åke Öster påbörja städningen av Ekoparkens gångstigar i Hallsberg.

2021-03-10 – LC Kilsbergen

har idag, i samverkan med Tant Grön Vintrosa, rullat in ett antal smörgåstårtor till kvällsmaten för hyresgäster och personal på Vintrosahemmets vårdboende.

Vi vill med dessa tårtor sätta lite guldkant på den påfrestande vardag som varit under det år som präglats av Covid-19.

Från vänster enhetschef Anna Atterhed och Lions President Roland Thostensson. Foto: Lars-Eric Jacobsson, LC Kilsbergen.

2021-02-01 – LC Kungsör

uppvaktade vården i Kungsör genom att dela ut tårtor.

Läs artikeln i tidningen Magazin 24.

Från vänster enhetschef Marie Norin Junttila, Claes Wolinder och Ulf Carlsson. Foto: Ulf Carlsson, LC Kungsör.

2021-01-28 – LC Karlstad Almen

Korvgrillning i Stadsparken Karlstad

Torsdagen den 28 januari samlades Lions Karlstad/Almen i vår fina Stadspark, Mariebergsskogen och grillade korv. Vi var 11 pigga damer som träffades. Det var 6 grader kallt och strålande solsken.

Det var mycket trevligt att träfas live, inte bara digitalt.

Anna-Lena Bohlin – viceresident
Lions Karlstad/Almen

Bilderna är tagna av Werna Alfredsson och Asta Nilsson

2020-11-28 – LC Gagnef

anordnade en mindre coronasäker julmarknad i Mockfjärd.

Källa: Sveriges radio

I Mockfjärd gick välgörenhetsorganisationen Lions mot strömmen av inställda evenemang och ordnade en fysisk julmarknad på lördagen. Lyssna på intervjun med klubbmedlemmarna här.

På bilden syns från vänster Ingegerd Kull Hanses, Svante Hanses, Lennart och Rita Fredriksson

2020-11-15 – LC Karlstad Almen

Tipspromenad för den Internationella Diabetesdagen

Tipspromenad med anledning av den internationella Diabetesdagen. Det var en regnig kulen dag. Men folket var på alerten. Det var 38 st som gick den knappt 2 km långa banan runt Sundstatjärn i centrala Karlstad. Sanning att säga var det flera som betalade för att slippa gå än de som köpte tävlingtalong och gick.

Aktiviteten inbringade 1 900 kronor. En hel del kom in på Swich, då Swichnumret var på sidan ”Det händer i Karlstad”. LÄnstidningen NWT hade en annons inne på lördagen gratis.

Vi som anordnade Tipspromenaden var Aktivitetskommittén. Anna-Lena Bohlin (text), Anita Jacobsson, Asta Nilsson och LP Eva Kihlander.

2020-10-31 – LC Karlstad Almen

Torgförsäljning

Lördagen den 31 oktober stod LC Karlstad Almen på ett litet torg i stadsdelen Haga i Karlstad för att sälja våra alster. Vi hade senap, chutney, marmelader, olika delikata kakor och bullar. Allt gick som smör i solsken. Det ser lite ut på bilderna men jag kom efter 2 timmar, då började det redan ta slut. En mycket trevlig dag. Vi pratade med många stadsbor om Lion och världen.
Text: vice LP Anna-Lena Bohlin, LC Karlstad Almen.
Foto: Anna-Lena Bohlin (Bordet). Den andra bilden har en besökare tagit.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.