Klubbarnas aktivitetsinlägg

Lions Club Kilsbergen

Foto: Lars-Eric Jacobsson

Lions Club Kilsbergen

I över 40 år har Lions Club Kilsbergen kört ut gödsel till trädgårdar i vårt verksamhetsområde. Med tanke på antalet beställda säckar i år, så är det uppenbarligen fortfarande en populär service vi erbjuder.

Bild 1 från vänster: Gösta Carlsson, Anders Holm (med ryggen åt kameran), Lars Bergström och
Roland Thorstensson. Foto: Lars-Eric Jacobsson

Lions Club Kilsbergen

Lions Club Kilsbergen bjöd in allmänheten till ett möte i klubblokalen onsdagen den 20/4, Garphyttan på temat ”Vilka är Lions?” och ”Vad gör Lions?”.

Barnläkare Jonas Ludvigsson talade över ämnet ”Hur mår ukrainare? Om sjukdomar och sjukvård i Ukraina”. En mycket intressant och tankeväckande föreläsning. Vidare hölls en föredragning utifrån ovanstående tema. Efter kaffe och tipspromenad fick åhörarna ta del av Lions Cancerforskningsfond Mitt:s betydelse för cancerforskningen och ”Lions Quest – Tillsammans” ett värdegrundsprogram för barn och ungdomar i skolan.

Aktiviteten samlade 18 personer inklusive 2 föreläsare. Från klubben deltog 7 medlemmar. Mötet resulterade i att en åhörare ville bli medlem i klubben.

Text och bild: Lars-Eric Jacobsson, LC Kilsbergen

Lions Club Kolsva

Vi hade redan tidigare tänkt att vi skulle tillverka fågelholkar och sälja till våren.

När sedan Ryssland anföll Ukraina och den här svåra situationen uppstod för det ukrainska folket var det ju inte svårt att komma till beslut om blå och gula holkar.

Karl Hedin skänkte byggmaterialet och Färgettan färgen. Vi har tillverkat 100 holkar och sålt allihop för minst 150:-.

Vi satte ut på Facebook att man kunde boka holkar och det gick så fort åt, att vi stoppade bokningen efter 66 st för att ge chansen till kunder utan Facebook.

Holkarna försvann på 2 tim förra lördagen (2/4).

Text och bild: Håkan Ponthén, LC Kolsva

LC Karlstad/Almen

Lions Club Karlstad/Almen – Diabeteslunken nr 2

Söndagen 20 mars hade Lions Club Karlstad/Almen en Tipspromenad och information om Diabetes.

Vi drog in 2370:- Som går till Diabetesforskning.

Text: Anna-Lena Bohlin

Från vänster: Eva Kilander, Anita Jacobson, Asta Nilsson och Anna-Lena Bohlin.

Lions Club Karlstad/Almen

Lördag 2 april stod vi i Lions Club Karlstad/Almen på Hagatorget i Karlstad tillsammans med massor av publik och stands. Allt som såldes på vårt bord, påskris, bröd, bullar, marmelad, kläder, böcker. m m. gav 5425:- som oavkortat går till Ukraina. Folk var väldigt givmilda och betalade mycket mer än vad som stod på prislappen.

På bilden syns från vänster Birgitta Johansson och Anita Jakobsson.

Text: Anna-Lena Bohlin

Foto: Majvor Andersson

Lions Club Kungsör

Hjälp LIons Hjälpa Ukrainas befolkning!!

Lions Sverige har startat en nationell insamling för humanitär hjälp och stöd till Ukrainas befolkning.  Vi i Lions Kungsör kommer under våren att hjälpa tlll med insamlingen av pengar för ändamålet och vi startade ett par timmar i helgen och resultatet var strålande. Vi fick in under ett par timmar i helgen in  cirka 8000 kr. Det kändes så bra att alla var så positiva till vårt engagemang  och de  var även mycket  frikostiga med gåvor och fördömanade över vad som sker i Ukraina. Blomsteraffären Buketten i Kungsör hörde även av sig  och meddelade att de kommer att sälja fina tulpanbuketter för 150 kr från måndag tom onsdag den här veckan och där de skänker alla pengarna som kommer in, till Lions hjälpinsamling för  Ukraina.  Det värmer i hjärtat!!!

Ps På fotot från vänster syns Ulf Carlsson, Alf Bäckström samt Gunnar Östlund Ds

Ett fantastiskt månadsmöte i Lions Club Gävle den 10 februari 2022!

Vi tog ett nytt grepp (för oss) och inledde mötet med inbjudna föreläsare, Claes Backlund och Fredrik Rosin som informerade om Scouterna med fokus på Gävle Södra Scoutkår med säte i Andersberg (en invandrartät stadsdel i Gävle med behov av aktiviteter för unga).

För att ytterligare tydliggöra att intagning av nya medlemmar är högtidligt och att vi är en internationell organisation hade vi bjudit in PID Bruno Ahlqvist som informerade om Lions på en övergripande nivå och om Lions Internationella Styrelse. Han berättade att Lions är en internationell organisation med huvudsätet i Oak Brook, Chicago. Styrelsen består av 35 personer som utöver den internationella presidenten har ledamöter från hela världen. Lions har idag ca 1,4 miljoner medlemmar i ca 210 länder och geografiska områden.

Foto o text, Marie Johansson sekreterare i klubben samt ungdomsansvarig i distriktet.

(Visa bilden i full storlek genom att klicka på den)

Claes Backlund framför några Lionmedlemmar som lyssnar intresserat.

Scouterna har som motto: Unga som gör världen bättre – för oss i Lions känns det som att vi har samma framtidsbild och vi glädjer oss åt detta nya samarbete. De arbetar även med att göra barn och unga redo för livet och med låga avgifter bjuder de in alla som vill. De har idag 193 medlemmar.

Scouternas framgångsfaktorer är :

  • Vi har roligt!
  • Vi har ett anpassat ledarskap – ledarna har ledarskapsutbildningar för att även kunna ta emot barn o ungdomar med utländsk härkomst eller med ”bokstavskombinationer”
  • Det finns inga Prestationskrav – var och en bidrar efter egen förmåga
  • Scouterna tar plats lokalt – de syns i Andersberg med många ungdomar som kommer till scoutmöten 6 dagar varje vecka
  • Arbetar för att ha låga medlemsavgifter – ”alla ska ha råd att låta sitt barn vara med”
  • Vi lovar ”Äventyr”.

 

Som nästa punkt på dagordningen hade vi den stora glädjen att ta emot inte mindre än 5 (fem!) nya medlemmar till vår Lions Club. Vi hälsade dem Välkomna till vår gemenskap med intagningsbrev, en Lion Pin och en gul ros. Det nya var att vi för att ge en större bild av vad Lions är hade bjudit in vZO Reidar Larsson som berättade om zon-organisationen, samt vDG Christer Wallin som berättade om distriktet. De båda som med stor glädje tillsammans med vår LP och vår MO hjälptes åt att ta in de nya medlemmarna.  

På bilden syns från vänster LP Inger Löf som läste Lions syften, våra nya medlemmar Leif Ekström, Lisa Andersson, Ulf Eriksson, Eva Persson, Hans-Göran Öberg samt längst till höger syns vår MO Kerstin Johansson som läste Lions etik.  De nya medlemmarna tillfrågades om de ställde upp på Lions Etik och syften. Distriktets vZO, Reidar Larsson, lämnade över intagningsdokumenten och en ”Välkommen till Lions gul ros” och vDG Christer Wallin gav alla Lionsnålen.

Nya medlemmen Lisa Andersson (som sänkte klubbens medelålder rejält!) får Lion pins av vDG Christer Wallin

Bruno lyfte fram att förmånen att få arbeta i den internationella styrelsen även ger vänner över hela världen

Lions Sverige motto ”För samhällsansvar och livskvalitet” kommer från Bruno och är en sammanfattning av Lions etik och syften.

Vill du läsa Maries text i sin helhet. Klicka här!

Lions Club Kilsbergen, månadsmöte den 13/12.

Höstens sista månadsmöte den 13/12 med Luciatablå och julbord i klubblokalen Mässen, Slottsbacken, Garphyttan. Luciatablån framfördes sedavanligt av elever från Tysslinge Friskola.

LP Roland Thorstensson delade ut ett resestipendium på 2 000 kr till skolans representant.

Text o bild: Lars-Eric Jacobsson

Lions Club Arboga Lucia kröning

Lördagen den 11 december kunde Arbogas 78’e Lucia Linnea Zetterljung krönas på Stora Torget vid en av Arbogas små julmarknader. Efter kröningen åker Lucia med tärnor en rundtur i centrala Arboga med hästdragen remmalagsvagn samt eskort av Arboga kuskarnas riddare till häst. Arboga Lucia är ett mångårigt samarbete mellan Lions Club och Svenska Kyrkan samt vår lokala tidning BBl/AT. Efter kröningen väntade två Lucia konserter i Heliga Trefaldighets kyrka med ett nytt inslag, Vaccinpass kontroll vid entrén. Därefter följer en traditionell Lucia rond fast på ett annorlunda och Covid anpassat sätt hos företag och på äldreboenden under tre dagar och kvällar.

Text: Bosse Fried Bild: Kristina Eliasson

Lions Club Kilsbergen på marknad!

I går, den 27/11, deltog klubben i marknaden ”Vinter i Tysslinge”. Och vinter var det verkligen trots brist på snö. Nordanvind med -5 grader. Inte toppenförutsättningar för de utställare som stod utomhus. Vi som stod inomhus hade det betydligare behagligare.
I bildens vänsterkant står LP Roland Torstensson och pratar med en besökare. Vid vårt bord VLP Sören Andersson och bakom honom skymtar Lars Bergström.

Tema för dagen var insamling till projekt Hooyo. Vi hade till försäljning brasved, hembakade kakor, ”Hooyo” dockor och väskor och lotteri mm. Inne i caféet presenterades projektet via ett bildspel och rollup.

Text o bild: Lars-Eric Jacobsson

Lions Club Arboga firar 70 års-jubileum!

Den 1 december 1951 grundades Lionsklubben i Arboga vid stiftelsefesten på Stadskällaren – klädkod högtidsdräkt. Arbogaklubben blev den 25:e i Sverige. Initiativtagare var källarmästaren Gustav Adolf Persson på Stadskällaren som också valdes till klubbens förste president. Redan vid de första sammanträdena bestämdes även att klubbens medlemmar skulle erbjuda skjuts från stadens ”försörjningshem” så att de äldre kunde besöka sina anhörigas gravar.  Klubbens aktiviteter kom sedan slag i slag: exempelvis julgransplundring på Stora torget för barnen, slädpartier för de äldre, Lucialotteri och Luciafirandet som klubben 1953 övertog från Barnens Dag-föreningen och insamling av begagnade glasögon, något som optikern och Lionsmedlemmen Mathias Tillman startade 1962. Läs hela referaten!

Text o bild: Hans Almgren

Lions Club Karlstad/Almen

Tipspromenader 29/8 och 10/10

Nu har Karlstad/Almen haft sin andra Tipspromenad i höst. Den första var tillägnad HOOYO  29 augusti. Den andra nu i helgen 10 oktober var för VärldLions dagen och Syn. Vi fick två potentiella medlemmar på köpet.

Resultaten i pengar har varit varierande. Men vi har fått ge ut mycket information om HOOYO och SightFirst.

Längst till vänster i bild Eva Kilander, Anita Jacobson, Asta Nilsson,  Anna-Lena Bohlin 

Text
Anna-Lena Bohlin President 

Lions Club Arvika

Travlopp 28 juli
Den 28 juli hade Arvika Lions Club det stora nöjet att ha med ett lopp på denna travdag. LP Ulf och jag med hustru och hund, representerade klubben. Hästen som vann är av norskt ursprung och heter Tempranillo. Hästen erhöll ett mycket vackert hästtäcke med Lionsemblem, såklart. Körsven och ägare/tränare fick varsin Lion-statyett. En mycket trevlig och välarrangerad travdag. Bifogat bild på LP Ulf och Tempranillo med körsven och ägare/tränare.

Diabetesläger 29 juli
Klubben har den 29 juli deltagit i ett Diabetesläger för ungdomar mellan 7-14 år. Detta är ett återkommande evenemang sedan många år. Vi samarbetar med Lion Eda och Lion Forshaga. Först ut är Forshaga med en tippspromenad. Därefter Eda med skytte. Sen när alla är klara kommer höjdpunkten”? Lion Arvika bjuder på grillad hamburgare och korv med tillbehör. Detta är mycket uppskattad. Man kan väl säga att vi hade en sagolik tur med vädret. Strax före 5 kom en störtskur av absoluta värsta slaget. Sen när middagen var över och aktiviteterna började, kom den efterlänktade solen och kvällen blev fantastisk. Ett stort tack till arrangörerna att vi fick vara med.

Referat och bild
Anders Falke
Vice president

Lions Hedemora

bjuder in till en konsert till förmån för Barndiabetesfonden. 8 akter med Hedemora-musiker, streamat på Youtube. Konserten är helt gratis, men stöd gärna vår insamling till Barndiabetesfonden på swish: 123 320 0250. Alla insamlade pengar går direkt till Barndiabetesfonden!

Lions Club Kilsbergen

startade upp säsongens första motionsbingo söndagen den 2 maj. Folk kunde komma mellan klockan 10.00 – 12.00 och gå en sträcka på ca 2 km utmed Vintrosas naturstig. Start vid Handelsträdgården Tant Grön, Vintrosa.

39 stycken bingobrickor såldes, vilket är högsta antalet sedan starten 2014. Presentkort, kaffe, té och lego kar man möjlighet att få med sig hem om turen står en bi. Dessutom bjuder TantGrön på fikakupong och ICA Nära Vintrosa bjuder på 5% storköpsrabatt.

Bild och text av Lars-Eric Jacobsson, sekreterare

2021-04-13 – LC Arboga

Lions Club Arboga har liksom alla andra drabbats av pandemin med inställda fysiska möten och uteblivna intäkter från våra aktiviteter såsom Lucia firande, Julmarknad och inte minst vår krog Munken & Hönan under Medeltidsdagarna i Arboga. Vi genomförde vårt Lucia lotteri där vi sålde alla lotterna och behållningen gick till Lions Cancerforskningsfond Mellansverige.

Vi har genomfört ett antal digitala styrelsemöten med hjälp av Skype. Det har fungerat bra efter vissa inkörningsproblem men det ersätter ju inte fysiska möten.

LC Arboga har, i avsaknad på andra aktiviteter, under vintern arrangerat tipspromenader vid några lördagar i centrala Arboga med olika teman.

Vi startade på världs Lion dagen i oktober och frågorna om Hooyo. Sedan fortsatte vi i november med frågetema Diabetes, i december var temat Vinterns Högtider, i februari var temat Sport i Arboga, i mars var temat Arbogas Historia och i slutet av april kommer vi att genomföra en promenad med temat Natur. Insamlade medel har gått till Hooyo projektet, Barndiabetesfonden och Lions Cancerforsknings Fond Mellansverige Uppsala Örebro (LCFM). 

Tipspromenaderna ger inga stora intäkter men vi syns och kan informera om vår verksamhet.

Referat av Bo Fried.

Vår sekreterare och tipspromenadgeneral Hans Almgren vid start och mål platsen i november.

2021-03-28 – LC Karlstad/Almen

Klubben genomförde en tipspromenad runt Sundstajärn i centrala Karlstad söndagen den 28 mars. De tio frågorna var gjorda av Anna-Lena Bohlin. Varannan fråga handlade om Lion och varannan om Karlstad. Distriktsguvernör Magda van Almenkerk och Frank Poot besökte oss och gick en runda. Vi fick in 1 830 kronor.

Referat av Anna-Lena Bohlin.

På den ena bilden syns från vänster Majvor Andersson, Anna-Lena Bohlin, DG Magda van Almenkerk och Frank Poot. Bilden är tagen av Maria Haslid.

På den andra bilden syns från vänster Anita Jacobsson, Eva Kilander och Asta Nilsson. Bilden är tagen av Anna-Lena Bohlin.

2021-03-27 — 28 – LC Hallsberg

Lions Clubs vanliga aktiviteter för att glädja invånarna och samtidigt få intäkter till vår hjälpverksamhet är nu helt stängda under Coronapandemin. Klubbens grundaktiviteter är Vårbrasan vid Verners Backe den 30 april, Barn &ungdomsfestivalen i maj och Hallsbergsmarken i oktober förutom att ordna med Hallsberg lucia.

I helgen som gått har vår klubb gjort saker som inte direkt ger några inkomster men kan ge beröm och tacksamhet.

Nu har vi vårstädat elljusspåren i Vretstorp, Östansjö och i Hallsberg vid Stocksätter och Långängen och dessutom Ekoparken i centrum och Hässlebergsdammen under helgen (27/3-28/3)

Vi fördelade klubbmedlemmarna på olika städområden för att hålla avstånd nu under pandemin.

Vid Stocksättersspåret i Hallsberg har vi dessutom riktat upp flera av informationsskyltarna som står framför olika trädsorter.

Varför gör vi detta?
Lions är en serviceorganisation som vill föregå med gott omdöme och göra livet lättare, roligare, trivsammare för alla. Ett av Lions syften är att befrämja god samhällsanda. Det ger oss Lions även en trevlig stund ute i skogen.

Hälsar ”Städgeneralen” Hans-Olov Moberg

På bilden skall Lars-Gunnar Freij  och Tomas Jonsson samt fotografen Per-Åke Öster påbörja städningen av Ekoparkens gångstigar i Hallsberg.

2021-03-10 – LC Kilsbergen

har idag, i samverkan med Tant Grön Vintrosa, rullat in ett antal smörgåstårtor till kvällsmaten för hyresgäster och personal på Vintrosahemmets vårdboende.

Vi vill med dessa tårtor sätta lite guldkant på den påfrestande vardag som varit under det år som präglats av Covid-19.

Från vänster enhetschef Anna Atterhed och Lions President Roland Thostensson. Foto: Lars-Eric Jacobsson, LC Kilsbergen.

2021-02-01 – LC Kungsör

uppvaktade vården i Kungsör genom att dela ut tårtor.

Läs artikeln i tidningen Magazin 24.

Från vänster enhetschef Marie Norin Junttila, Claes Wolinder och Ulf Carlsson. Foto: Ulf Carlsson, LC Kungsör.

2021-01-28 – LC Karlstad Almen

Korvgrillning i Stadsparken Karlstad

Torsdagen den 28 januari samlades Lions Karlstad/Almen i vår fina Stadspark, Mariebergsskogen och grillade korv. Vi var 11 pigga damer som träffades. Det var 6 grader kallt och strålande solsken.

Det var mycket trevligt att träfas live, inte bara digitalt.

Anna-Lena Bohlin – viceresident
Lions Karlstad/Almen

Bilderna är tagna av Werna Alfredsson och Asta Nilsson

2020-11-28 – LC Gagnef

anordnade en mindre coronasäker julmarknad i Mockfjärd.

Källa: Sveriges radio

I Mockfjärd gick välgörenhetsorganisationen Lions mot strömmen av inställda evenemang och ordnade en fysisk julmarknad på lördagen. Lyssna på intervjun med klubbmedlemmarna här.

På bilden syns från vänster Ingegerd Kull Hanses, Svante Hanses, Lennart och Rita Fredriksson

2020-11-15 – LC Karlstad Almen

Tipspromenad för den Internationella Diabetesdagen

Tipspromenad med anledning av den internationella Diabetesdagen. Det var en regnig kulen dag. Men folket var på alerten. Det var 38 st som gick den knappt 2 km långa banan runt Sundstatjärn i centrala Karlstad. Sanning att säga var det flera som betalade för att slippa gå än de som köpte tävlingtalong och gick.

Aktiviteten inbringade 1 900 kronor. En hel del kom in på Swich, då Swichnumret var på sidan ”Det händer i Karlstad”. LÄnstidningen NWT hade en annons inne på lördagen gratis.

Vi som anordnade Tipspromenaden var Aktivitetskommittén. Anna-Lena Bohlin (text), Anita Jacobsson, Asta Nilsson och LP Eva Kihlander.

2020-10-31 – LC Karlstad Almen

Torgförsäljning

Lördagen den 31 oktober stod LC Karlstad Almen på ett litet torg i stadsdelen Haga i Karlstad för att sälja våra alster. Vi hade senap, chutney, marmelader, olika delikata kakor och bullar. Allt gick som smör i solsken. Det ser lite ut på bilderna men jag kom efter 2 timmar, då började det redan ta slut. En mycket trevlig dag. Vi pratade med många stadsbor om Lion och världen.
Text: vice LP Anna-Lena Bohlin, LC Karlstad Almen.
Foto: Anna-Lena Bohlin (Bordet). Den andra bilden har en besökare tagit.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.